Arendal kommune er i virus-beredskap

KORONA-BEREDSKAP: Arendal kommune har lagt ut korona-informasjon på nettet, til hjelp for innbyggerne. FotomontasjeKORONA-BEREDSKAP: Arendal kommune har lagt ut korona-informasjon på nettet, til hjelp for innbyggerne. Fotomontasje

Arendal kommune har opprettet egen informasjonsside på nettet.

Arendal kommune har opprettet en egen nettside med informasjon om koronoviruset. På nettsiden henvises det i hovedsak til Folkehelseinstituttet og hvor man skal henvende seg ved mistanke om smitte. Ifølge kommunen er det ikke satt i gang spesielle tiltak mot det svært smittsomme viruset, som sirkulerer.

– Hvis det blir aktuelt å gjøre spesielle tiltak i kommunen vår, vil du finne informasjon om dette på denne siden, opplyser Arendal kommune.

Her finner du kommunens informasjonsside.

Ifølge Folkehelseinstituttet overføres koronaviruset, som internasjonalt har fått betegnelsen covid-19 som ved forkjølelse og influensa:

Sykdommen overføres fra luftveiene hos en syk person, på tre måter:

  • Gjennom luften ved at den syke nyser eller hoster slik at viruset pustes inn eller kommer i kontakt med slimhinnen i øyne, nese eller munn hos personer som står i nærheten.
  • Ved direkte kontakt når den syke har fått viruset på hendene og overfører det ved kontakt med andre.
  • Ved indirekte kontakt når viruset har blitt overført til inventar eller gjenstander gjennom nys/host eller ved at den syke eller andre har hatt viruset på hendene, og andre kommer i kontakt med gjenstanden.

 

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 1 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Annonse: