VALG 2019: – Varaordfører er absolutt et scenario

HELE KOMMUNEN: Ordførerkandidat Milly Olimstad Grundesen (Sp) vil at folk også skal kunne bo i utkantene av kommunen. Foto: Esben Holm EskelundHELE KOMMUNEN: Ordførerkandidat Milly Olimstad Grundesen (Sp) vil at folk også skal kunne bo i utkantene av kommunen. Foto: Esben Holm Eskelund
Annonse:

Hør intervjuet med Milly Olimstad Grundesen, som er ordførerkandidat fra Tromøy for Senterpartiet ved kommunevalget i Arendal.

PLANTEFELT: I fjor hogget Grundesen skog ved Sandnes skole. Nå er det plantet ut nye trær, som om 50 år er blitt til ny hogstklar skog. Foto: Esben Holm Eskelund

PLANTEFELT: I fjor hogget Grundesen skog ved Sandnes skole. Nå er det plantet ut nye trær, som om 50 år er blitt til ny hogstklar skog. Foto: Esben Holm Eskelund

9. september er det kommune- og fylkestingsvalg i Norge. Frem mot valgdagen vil Lokalavisen Geita publisere intervjuer i lydformat med kandidater som står øverst på listene fra de ulike partiene, og som vil representere Tromøy i bystyret. Rundt 50 listekandidater fra øya har valgt å si ja til å gå for fire års politisk arbeid i kommunen. I salen er kun 39 stoler ledige, og med Hovelistas inntreden i valgkampen går det mot det mest spennende lokalvalget i Arendal siden Barbu-aksjonen for ca. ti år tilbake.

Varaordfører

Milly Olimstad Grundesen legger ikke skjul på at gode nasjonale meningsmålinger for Senterpartiet, og også en lokal måling fra juni, har ført til at lokalpartiet har sett på muligheten for at partiet kan innta varaordførerplass i Arendal etter valget. Får Grundesen flest stemmer kan oppgaven bli hennes.
– Det er et absolutt et scenario vi har kikket på. Da kan vi jo være med å legge lista og sette politiske saker som er viktige for oss på agendaen. Det var ikke noe vi tenkte på før vi begynte valgkampen, så den tanken er ikke helt modnet enda, sier hun.

I dette 23 minutter lange intervjuet stiller Lokalavisen Geita en rekke spørsmål som er relevante for Tromøy i arendalspolitikken, og som listekandidaten må svare på.

Les også: Fire tromøynavn på Senterpartiets liste

Hør hele intervjuet:

Senterpartiets listekandidater

På lokalpartiets liste er fasit til valget tre navn fra Tromøy, som er mulig å stemme på. Valgreglene åpner for at det er lov å sette kryss ved personnavn du vil gi en ekstra stemme på listen. Er ikke dine favoritter på partiets liste, kan du føre disse opp som såkalte slengere. Det gjør man ved å skrive kandidatens navn på stemmeseddelen til det partiet du velger å gi stemme. For Venstre fra Tromøy stiller disse kandidatene:

1. Milly Olimstad Grundsen
6. Rune Wærstad
16. Øystein Fredriksen

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 3 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Annonse: