Hovefestival: – Vi sier nei til driftstilskudd

HOVETILSKUDD: En søknad om driftstilskudd til ny festival på Hove vil få nei av Arendal Frp. Foto: Esben Holm Eskelund/MontasjeHOVETILSKUDD: En søknad om driftstilskudd til ny festival på Hove vil få nei av Arendal Frp. Foto: Esben Holm Eskelund/Montasje

Sist oppdatert kl. 12:28 2. august 2018

Synspunkt: Arendal Frp hilser ny festival på Hove velkommen, men ikke en søknad om tilskudd til driften.

Et samlet bystyre, nærmest uten unntak, ønsker at Arendal skal være en by fylt med liv og røre. Dette gir gode synergier til lokalt næringsliv som igjen gir positive ringvirkninger for omgivelsene.

Frp hilser derfor også velkommen det initiativet som er tatt for å etablere ny festival på Hove. Men vi hilser ikke velkommen søknader om driftsstilskudd til en ny Hovefestival. Arbeiderpartiet, KrF og resten av flertallet i Arendal bystyre har lovet bidrag fra Arendal Kommune og Aust Agder Fylkeskommune på anslagsvis 3 mill. for å få en festival på beina.

Les også: HOVE-FESTIVAL: Betaler leien i tre år

Det er imidlertid stor grunn til å være skeptisk til driftsstilskudd utover det som kan sees på som en ren starthjelp. Det viser all tidligere erfaring med gamle Hovefestivalen.

Det er ingen tvil om at mange ønsker seg noen år tilbake når vi ser på hva Hovefestivalen bidro til. Men det vi veldig fort glemmer er at denne type festivaler som oftest har preg av ambisjoner som er større enn evnene til å betale utgiftene.

Jeg skal ikke komme nærmere inn på dette nå. Jeg vil heller signalisere helt tydelig at Frp ikke vil støtte en eventuell søknad om driftsstøtte til en ny festival på Hove.

Les også: HOVE-FESTIVAL: – Det betyr masse

Vi har sett det gang på gang, ambisiøse aktører selger sine prosjekter inn for en imøtekommen kommune som velvillig fremstår som om det ikke er mangel på tilskudd fra det offentlig det skal stå på. Denne gang er det et nyetablert aksjeselskap som nyter godt av en politisk ledelse som prioriterer unødige tilskudd fremfor å ligge i forkant med gode tilbud innen kommunens kjerneområder.

Jeg vil bare minne om at pengene tas fra det samme budsjettet som dekkes inn av skyhøye gebyrer og maksimal eiendomsskatt.

Mange vil nok allikevel hevde at vi fikk mye moro samt gode musikk- og festivalopplevelser for alt det vi gjorde for gamle Hovefestivalen. Det gjorde vi også, og det er grunn til å gi honnør til dem som har bidradd til at det tas nye aktivitetsskapende initiativ rundt en eventuell ny Hovefestival.

Les også: NY FESTIVAL PÅ HOVE: – Vårt store mål er 2019

Arendal Frp vil advare ordfører, varaordfører og øvrig politisk ledelse i Arendal mot å være naive i gleden over at det kommer en ny festival på Hove. Festivaler må kunne vise at de kan stå på egne bein uten at den samtidig har et sugerør ned i kommunens budsjetter.

Arendal Frp er villig til å se på ny Hovefestival med nye øyne, men vi vil allerede nå varsle at dersom det kommer søknad om tilskudd til drift så blir det nei fra oss.

Anders Kylland
Gruppeleder Frp, Arendal bystyre

Lokalavisen Geita
Denne artikkelen er 6 år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.